Πως γίνονται τα sites του BBC

webwiseΗ ομαδική δουλειά είναι το Α και το Ω στο BBC. Όλα τα sites του Βρετανικού οπτικοακουστικού οργανισμού δημιουργούνται από ομάδες οι οποίες επιδιώκουν από κοινού να τα κάνουν όσο πιο ελκυστικά γίνεται. Υπάρχουν τριών ειδών ομάδες: Για το περιεχόμενο, το σχεδιασμό και για τα τεχνικά.

Περιεχόμενο

Οι παραγωγοί περιεχομένου, π.χ οι δημοσιογράφοι των ειδήσεων και των αθλητικών που εκτός από παραγωγή ειδήσεων για τηλεόραση και ραδιόφωνο γράφουν άρθρα στο site, είναι εκείνοι που αποφασίζουν τι θα περιέχει το site, τι θα μπορεί να κάνει ένας επισκέπτης σε αυτό και πως συνταιριάζει το περιεχόμενο με το κεντρικό site.

Τα μέλη της ομάδας περιεχομένου είναι υπεύθυνα για πολλά πράγματα, όπως για κάθε κείμενο που διαβάζετε, για τις κατηγορίες, τις επιλογές του μενού, τα άλλα χαρακτηριστικά και λειτουργίες του site. Επίσης, είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση του προϋπολογισμού και των χρονικών προθεσμιών του έργου.

Σχεδίαση (Design)

Οι σχεδιαστές (web designers) δίνουν στο site τη γενική του εμφάνιση και αίσθηση. Αυτό σημαίνει ότι σχεδιάζουν το site, επιλέγουν το χρωματολόγιο, τα χαρακτηριστικά και την πλοήγηση.

Επίσης, δοκιμάζουν τα αρχικά τους σχέδια με το κοινό για να ελέγξουν κατά πόσο λειτουργεί η λογική του site, να δούν αν μπορούν να βρουν τη διαδρομή τους και να καταλάβουν τι προσπαθεί να πετύχει στο site.

Τεχνικά

Η τεχνική ομάδα αναπτύσει τομ κώδικα HTML του site και το ανεβάσουν στους servers. Επίσης, αναπτύσουν λογισμικό και υπολογιστικά συστήματα έτσι ώστε να διευκολύνουν τους παραγωγούς περιεχομένου να δημιουργούν νέα sites και να ενημερώνουν τα υφιστάμενα.

Δείτε το σχετικό άρθρο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: