Πρόταση προσθήκης άρθρου στον Κώδικα Δεοντολογίας

Οι εταιρικοί λογαριασμοί των δημοσιογράφων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στις Διαδικτυακές πλατφόρμες πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέρος της δημοσιογραφικής εργασίας και να έχουν ως στόχο τη διάδραση και το διάλογο με το κοινό, την παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου, τη διάδοση του προγράμματος κι εν γένει του περιεχομένου, και την άντληση πληροφοριών απ’ το κοινό.

 

Οι δημοσιογράφοι της ΝΕΡΙΤ δεν πρέπει να συγχέουν τους προσωπικούς λογαριασμούς τους με τους εταιρικούς και πρέπει να αποκαλύπτουν τη σχέση τους με την εταιρεία σε όλες τις ηλεκτρονικές τους επικοινωνίες με το κοινό.

 

Η διάδραση των δημοσιογράφων μέσω των εταιρικών τους λογαριασμών πρέπει να διέπεται απ’ τις αρχές και του κανόνες του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και πρέπει να είναι κόσμια, τεκμηριωμένη, και να αντανακλά τη φιλοσοφία του οργανισμού.

 

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία απ’ τους εταιρικούς λογαριασμούς καθώς και η επαφή των δημοσιογράφων με το κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πάντα επώνυμη.

 

Οι εταιρικοί λογαριασμοί των δημοσιογράφων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την προώθηση προϊόντων.

 

Όταν γίνεται αναφορά από δημοσιογράφους της ΝΕΡΙΤ σε προϊόντα θα πρέπει να γίνεται πάντα στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δουλειάς.

 

Οι δημοσιογράφοι πρέπει να δημοσιεύουν επώνυμα τα αποτελέσματα της έρευνάς τους και να εκφέρουν πάντα επώνυμα τη γνώμη τους.


Η ΝΕΡΙΤ ελέγχει τα σχόλια του κοινού στις στις ψηφιακές δημοσιεύσεις της και τα δημοσιεύει. Σχόλια που είναι διατυπωμένα σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισσαλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις, σχόλια με υπερσυνδέσμους που διαφημίζουν ιστότοπους τρίτων, δε δημοσιεύονται στα διαδιακτυακά Μέσα της ΝΕΡΙΤ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: