Δημιουργήστε ένα υπόδειγμα Δημόσιου ΜΜΕ

Όπως και με άλλους δημόσιους οργανισμούς, τα Δημόσια ΜΜΕ υπόκεινται στη δυναμική των απόψεων για τις σχέσεις μεταξύ κυβερνήσεων, αγορών και κοινωνίας. Η Διοίκηση των Δημόσιων ΜΜΕ χρειάζεται να προσαρμόζει τη νομιμοποίησή της στο αναδυόμενο νέο πλαίσιο.

Αναπτύξτε περισσότερα εργαλεία για τη μέτρηση της κοινωνικής σας ανταποδοτικότητας. Χρησιμοποιήστε τα αποτελέσματα για να θέσετε προτεραιότητες στο πρόγραμμα, την παραγωγή περιεχομένου, την καινοτομία και τη στρατηγική διανομής.

Αναπτύξτε μια μακροπρόθεσμη οπτική για την τοποθέτηση των δημόσιων οργανισμών εντός του τριγώνου κυβέρνηση-αγορά-κοινωνία καθώς και για τις μοναδικές δυνατότητες που διαθέτει το Δημόσιο ΜΜΕ ως σημαντικός παραγωγός και προαγωγός κουλτούρας.

Αναπτύξτε κάποιου είδους ενημερωτική καμπάνια που θα αναδεικνύει ότι η κοινωνική ανταποδοτικότητα και η τοπική παραγωγή ποιοτικού περιεχομένου αξίζουν να υποστηριχτούν.

Διεκδικήστε σταθερή χρηματοδότηση ενω ταυτόχρονα θέτετε τις βάσεις για την αναμόρφωση του οργανισμού σας. Υποστηρίξτε το επιχείρημα ότι η επιτυχία ενός δικτυωμένου Δημόσιου ΜΜΕ που είναι κοινωνικά ανταποδοτικό και χαίρει εμπιστοσύνης, απαιτεί ένα ουσιαστικό επίπεδο χρηματοδότησης λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς όπως η στρατηγική του κάνουμε λιγότερα πράγματα καλύτερα.

Προάγετε καλύτερα προγράμματα μαθημάτων για σχολεία και πανεπιστήμια σχετικά με την εκπαίδευση στα ΜΜΕ και το ρόλο των Δημόσιων ΜΜΕ.

Επενδύστε στην  ‘ιδιοκτησία του κοινού’ εμπλέκοντας το κοινό σε γεγονότα, στη δημιουργία ποικιλόμορφου περιεχομένου, σε συναντήσεις εκτός ‘αέρα’ και στην υποστήριξη κοινοτήτων.

* Το κείμενο αποτελεί ελεύθερη απόδοση του τμήματος “Η διασύνδεση σε μια δικτυωμένη κοινωνία: 10 συστάσεις από την EBUVISION” από το Connecting to Networked Society. 2020 – An EBU Project 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: