Αναμορφώστε οργανωσιακή κουλτούρα και στύλ ηγεσίας

Η μετάβαση σε ένα δικτυωμένο οργανισμό συνεπάγεται μια σταδιακή αλλά θεμελιώδη μετατόπιση στην εταιρική δομή και κουλτούρα των Δημόσιων ΜΜΕ.

Αναπτύξτε μια εταιρική κουλτούρα που υποστηρίζει αξίες δημόσιου χαρακτήρα, τη διάδραση και τις συνεργασίες. Επενδύστε σε μεταβαλλόμενες νοοτροπίες και σε μια εκπαίδευση που θα βοηθήσει τους εργαζόμενους να γίνουν ευέλικτοι, προσαρμοστικοί, επικοινωνιακοί και προσανατολισμένοι στην υπηρεσία που παρέχουν.

Εφαρμόστε με θάρρος τις αρχές της ανεξαρτησίας, της ανταποκρισιμότητας και της αποτελεσματικότητας. Υιοθετήστε τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα στην εταιρική σας διακυβέρνηση.

Να είστε έτοιμοι για δράση, ανοικτοί στην καινοτομία και την εξέλιξη, και σε εγρήγορση να αντιμετωπίσετε τους ασυνείδητους φόβους του αγνώστου που αναπτύσσονται συχνά στις τάξεις του προσωπικού. Αντικαταστήστε αυτούς τους φόβους με την περιέργεια και ένα πνεύμα δοκιμής και αποτυχίας.

Ανοίχτε τα κτήριά σας και γίνετε μέρος ενός μηντιακού κάμπους. Διαμοιραστείτε τη γνώση και τις δεξιότητές σας. Ανυψώστε διαρκώς την εμπιστοσύνη σε κάθε επίπεδο των δραστηριοτήτων σας. Βελτιώστε την αποτελεσματικότητα και την επιχειρησιακή αριστεία γνωρίζοντας ότι αποτελούν βασικά κίνητρα για την εμπιστοσύνη. Σχεδιάστε εσωτερικές συνεργασίες που φέρνουν συγκλίσεις.

Δώστε πειστήρια για την αποτελεσματικότητα. Να είστε υπόδειγμα χρηματοδοτικής διαφάνειας στο θεσμικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργείτε.

Μετατοπίστε την εστίαση του ηγετικού στύλ από τον έλεγχο στην έμπνευση, στην εξουσιοδότηση και τη διαχείριση των παραδόξων.

ORF/Code of Conduct & Ethics Committee

Yle/Mediapolis and Pasila Studios

* Το κείμενο αποτελεί ελεύθερη απόδοση του τμήματος “Η διασύνδεση σε μια δικτυωμένη κοινωνία: 10 συστάσεις από την EBUVISION” από το Connecting to Networked Society. 2020 – An EBU Project 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: