Να επιταχύνετε την καινοτομία και την ανάπτυξη

Χρειαζόμαστε να προσαρμόσουμε τις υποδομές μας στο περιβάλλον των νέων μέσων και να μπούμε στην πρωτοπορία μιας καινοτομίας που βασίζεται σε αξίες.

Αναπτύξτε σε όλο το εύρος του οργανισμού σας μια στρατηγική και έναν οδικό χάρτη για παραγωγή και διανομή περιεχομένου σε πολλαπλές πλατφόρμες που να περιλαμβάνει έξυπνη χρήση προτύπων, μεταδεδομένων και αλγορίθμων.

Καθορίστε ένα ορισμένο αριθμό περιοχών όπου θα είστε ως Δημόσιο ΜΜΕ στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και των τεχνολογικών εξελίξεων. Εντατικοποιήστε τη συνεργασίας σας με την EBU σε αυτές στις περιοχές που θα ορίσετε. Αποδεχθείτε το γεγονός ότι σε άλλες περιοχές θα παρακολουθείτε τις εξελίξεις .

Βάλτε στην άκρη ένα ουσιαστικό μερίδιο του ετήσιου προϋπολογισμού σας για δράσεις καινοτομίας που βρίσκεται στο σταυροδρόμι της ανάπτυξης, παραγωγής και διανομής περιεχομένου (π.χ 3% ή περισσότερο, μη συμπεριλαμβανομένου του πάγιου κόστους), βασισμένοι σε ένα ευέλικτο σχεδιασμό. Ενθαρρύνετε πρωτοβουλίες, εμπλέξτε οντότητες πέρα από τους δημιουργικούς και τις κοινότητες. 

Χρησιμοποιήστε τις start-ups και την πρωτοτυποποίηση. Αναμίξτε κοινά που βρίσκονται εκτός των τοιχών. Αποδεχθείτε την αποτυχία και τον κανιβαλισμό. Επιταχύνετε βήμα πρός βήμα τις διαδικασίες εκμάθησης. Μοιραστείτε τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σας με την κοινότητα της EBU.

Επενδύστε σε τεχνικά υψηλότερη ποιότητα εικόνας και ήχου μόνο όταν έχει νόημα δηλαδή στα αθλητικά, στη μυθοπλασία και στα ζωντανά γεγονότα. Στα υπόλοιπα όπως οι ειδήσεις και το ραδιόφωνο υιοθετήστε τεχνικές παραγωγής που είναι ευέλικτες. γρήγορες, φορητές και φθηνότερες. Αυτό θα διευκολύνει την άμεση παραγωγή περιεχομένου στο πεδίο της δράσης κοντά στο κοινό χωρίς την ανάγκη για στούντιο.

Αγκαλιάστε  το διαδραστικό ραδιόφωνο, όπως το RadioDNS.

Εντατικοποιήστε τη συνεργασία πάνω στα πρότυπα ώστε να κάνετε πιο αποτελεσματική την καινοτομία μειώνοντας τα κόστη. Τα Δημόσια ΜΜΕ μπορούν να επηρρεάσουν σημαντικά τις εξελίξεις στη βιομηχανία των ΜΜΕ σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συνδυάστε δράσεις έρευνας και ανάπτυξης Ευρωπαϊκών Δημόσιων ΜΜΕ όσο περισσότερο μπορείτε και μοιραστείτε τη γνώση με τον υπόλοιπο μηντιακό κλάδο ώστε να διασφαλίσετε οικονομίες κλίμακας και επίδραση.

Ανταγωνιστείτε στο περιεχόμενο όχι στην τεχνολογία. Να έχετε στενή εποπτεία νέων τεχνολογιών όπως το “internet of things” για να είστε σε θεση να εκτιμάτε την επίδρασή τους στην παραγωγή, διανομή και κατανάλωση του περιεχομένου.

Περιπτώσεις:

BBC/ Playlister Guerilla

BBC/ Connected Studio

BNR/Radio Binar

VPRO-NPO/ Film it Yourself

CERN/Atlas

BBC/ Spark

VPRO-NPO/ Collapsus

* Το κείμενο αποτελεί ελεύθερη απόδοση του τμήματος “Η διασύνδεση σε μια δικτυωμένη κοινωνία: 10 συστάσεις από την EBUVISION” από το Connecting to Networked Society. 2020 – An EBU Project 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: