Διασφαλίστε την πρωτοκαθεδρία

Διατηρήστε την καθολική κάλυψη, πράγμα που σημαίνει ότι τα βασικά παραδοσιακά μας κανάλια πρέπει να είναι δωρεάν διαθέσιμα στο σημείο λήψης σε όλους. Ακολουθήστε το κοινό με το να είστε διαθέσιμοι και ξεχωριστοί σε όλες τις σχετικές πλατφόρμες.

Ανασχεδιάστε τις στρατηγικές διανομής σας, ισορροπώντας την ανάγκη του να είστε εύκολα προσβάσιμοι και ευρέσιμοι σε όλες τις νέες πλατφόρμες με τα αναγκαία επιπλέον κόστη που συνεπάγεται.

Αναζητήστε και διατηρήστε άμεση ανεξάρτητη πρόσβαση στο κοινό (π.χ μέσα από επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, δίκτυα μετάδοσης περιεχομένου και το διαδίκτυο). Αυτό θα βελτιώσει τη διαπραγματευτική σας θέση με τους συνεργάτες διανομείς περιεχομένου και θα σας επιτρέψει να γνωρίσετε καλύτερα το κοινό σας.

Αγωνιστείτε για προσαρμογές στο φάσμα που να λαμβάνουν υπόψην την ενσωμάτωση της λήψης σε φορητές συσκευές.  (Euro-chip και DAB+ για ραδιοφωνική λήψη). 

Εάν η ελεύθερη ψηφιακή ραδιοφωνία είναι μέρος της στρατηγικής μετάδοσής σας, αναπτύξτε μια πολιτική μετάπτωσης που θα περιλαμβάνει την υποστήριξη της κυβέρνησης για υποχρεωτική μετάβαση. Δημιουργήστε νέες υπηρεσίες και στηρίξτε καμπάνιες.

Υιοθετήστε ανοικτή στάση απέναντι σε συνεργασίες με τρίτα μέρη. Δοκιμάστε να επηρρεάσετε το σχεδιασμό νέων πλατφορμών, επιτρέψτε δοκιμές και αποτυχίες και αντιδράστε με γρήγορα αντανακλαστικά.

Εξερευνήστε ευκαιρίες να διαπραγματευτείτε έσοδα από αναδιανομή. Διερευνήστε και πειραματιστείτε αποζημιώνοντας το επιπλέον κόστος διανομής και δικαιωμάτων μέσα απο συνδρομές σε κατ’ απαίτηση βίντεο (όπου είναι πιθανό σε τοπικό επίπεδο).

Αναζητήστε τη διατήρηση ρυθμιστικών ασφαλιστικών δικλείδων: για την ακεραιότητα του σήματος και του περιεχομένου στην αλυσίδα διανομής, την δικτυακή ουδετερότητα (net neutrality), την πρόσβαση σε πλατφόρμες και την οφειλόμενη πρωτοκαθεδρία που πρέπει να επιδεικνύει ένα Δημόσιο ΜΜΕ σε θέματα χρηστικής διεπαφής (user interface), πόρταλς, σε ηλεκτρονικούς οδηγούς προγράμματος κλπ και γενικότερα σε υπηρεσίες που έχουν συγκεκριμένη αξία για την κοινωνία.

Βγείτε μπροστά στο θέμα του εκσυγχρονισμού και της απλοποίησης του συστήματος αδειοδότησης, διασφαλίζοντας ότι τα Δημόσια ΜΜΕ επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους σε όλες τις πλατφόρμες.

Επενδύστε σε έρευνα κι ανάπτυξη σε ό,τι αφορά εργαλεία παραγωγής, user interfaces, αλγορίθμους συστάσεων, αυτοματοποιημένη καταγραφή συμπεριφοράς του κοινού και γενικότερα σε εργαλεία προσωποποίησης και πλοήγησης. Συνεργαστείτε με την EBU για να επιτύχετε τυποποίηση και οικονομίες κλίμακας.

Περιπτώσεις:

VRT/ Stievie

Yle/Teevee.fi

NRK/P1 Plus, digital radio

SR/P3 on Spotify

CT/Hbb TV

RAI/Tivu Sat

BBC/iPlayer

Radio France/Le Mouv

* Το κείμενο αποτελεί ελεύθερη απόδοση του τμήματος “Η διασύνδεση σε μια δικτυωμένη κοινωνία: 10 συστάσεις από την EBUVISION” από το Connecting to Networked Society. 2020 – An EBU Project 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: