Επιστολή σε παραγωγούς προγραμμάτων

Στείλαμε την παρακάτω επιστολή στους παραγωγούς όπου επιλέγχθηκαν από τη διαγωνιστική διδικασία για να προμηθεύσουν προγράμματα στη ΝΕΡΙΤ. Στόχος της επιστολής είναι μια εισαγωγή κάθε ομάδας παραγωγής στο κλίμα της επιθυμητής συνεργασίας προκειμένου να αποκτήσει το κάθε πρόγραμμα βιώσιμη παρουσία στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα.

– – –

Αγαπητοί συνεργάτες,

Ευχόμαστε οι παραγωγές σας να συναντηθούν με το επιθυμητό κοινό και να κάνουν πραγματικά τη διαφορά. Σ’ αυτή τη ζωντανή επικοινωνία στο Διαδίκτυο και τη διάδραση με το κοινό θα σταθούμε αρωγοί σας.

Είμαστε η ομάδα νέων μέσων της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. Mια ολιγομελής ομάδα ανθρώπων διαφόρων ειδικοτήτων, δημοσιογράφοι, πολιτικοί επιστήμονες, σύμβουλοι επικοινωνίας, new media artists που συναρμόζει παραδοσιακές και νέες μηντιακές πρακτικές.

Στόχος μας είναι να βάλουμε τις βάσεις για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας διάδρασης, διαμοιράσματος (και συμπαραγωγής) που να διαπερνάει ενιαία όλα τα προγράμματα σε όλα τα μέσα της ΝΕΡΙΤ ενσωματώνοντας  τις σύγχρονες πρακτικές της ραγδαίας ανάπτυξης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της δημοσιογραφίας των πολιτών.

Σε αυτή την προσπάθεια σας καλούμε να συνεργαστούμε με στόχο να προβάλουμε το καλύτερο διαδραστικό περιεχόμενο κάθε εκπομπής, ξεκινώντας από μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με κάθε παραγωγό.

Η διαδικτυακή σας παρουσία θα συντίθεται από “τυπικά” στοιχεία κι από στρατηγικές και τακτικές που θα προσπαθήσουμε από κοινού να κάνουν τη διαφορά.

Τα τυπικά

Κάθε εκπομπή έχει ένα wordpress site είτε δικό της είτε μελλοντικά και σαν subsite στο nerit.gr. Επίσης έχει παρουσία στα social media όπου αναρτά συστηματικά βάσει προγραμματισμού: trailers, highlights, background υλικό, αποκλειστικό hashtag.

Το extra mile

Τα παραπάνω λίγο πολύ τα κάνουν όλοι. Ωστόσο, δεν αποτελούν συνταγή επιτυχίας γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει μια συνταγή επιτυχίας που να κάνει για όλους. Κάθε εκπομπή ανάλογα με τη φυσιογνωμία της έχει να διανύσει ένα δικό της μοναδικό δρόμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε αυτή τη διαδρομή και να τη διανύσουμε μαζί σας.

Στη συνάντηση, που σύντομα θα ορίσουμε, θα θέλαμε να έχετε σκεφτεί και ερευνήσει:

α. Ένα subsite σε wordpress. Θα θέλαμε να έχετε καταλήξει σε κάποια templates που εξυπηρετούν τους σκοπούς της εκπομπής καθώς και σε κάποια χρήσιμα plug-ins.

β. Το απόσταγμα της πείρας σας στο Διαδίκτυο. Αν έχετε μετρήσεις, αποτελέσματα, καλές πρακτικές ή τακτικές που δεν απέδωσαν, θα θέλαμε να τις μοιραστείτε μαζί μας.

γ. Μια ομάδα Νέων Μέσων. Θα βοηθήσει πολύ τη συνεργασία μας να σκεφθείτε πως θα καλύψετε ρόλους  content manager και community manager.

Φιλικά,

Ομάδα Νέων Μέσων ΝΕΡΙΤ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: